top of page
Solhybrider för energieffektivisering - Hovås Golfklubb

För dig som vill energieffektivisera fastigheter.

Oavsett om ni ska bygga nya fastigheter och vill ha en energieffektiv, lönsam och klimatsmart lösning – eller om ni vill minska energiförbrukningen och sänka energikostnaderna för er befintliga fastighet – är solhybrider ett utmärkt alternativ.

Slipp borra ett tilläggshål när bergvärmehålet blivit för kallt.

 

Om ni väljer att installera solhybrider slipper ni borra ett tilläggshål. Att borra ett nytt hål kräver dessutom mer yta och är, inte minst, kostsamt. I stället kan ni lägga de pengarna på solhybrider – och få mer värme och el på köpet.

Dålig uppvärmning av fastigheten på grund av att bergvärmehålet har blivit för kallt?

Om er fastighet ligger i ett område där det är borrat för bergvärme, och hålen ligger för tätt, kan de med tiden kyla av varandra. Det gör att värmeeffekten minskar. Ofta är rekommendationen att borra ett tilläggshål för att utvinna värmen. Med solhybrider slipper ni det.

Så funkar det – solhybrider tillför värme i borrhålet.

Solhybrider producerar solvärme som skickas ner i borrhålet för att förse värmepumpen med värme och återladda borrhålet. Genom att tillföra värme tillbaka i borrhålet minskar temperatursänkningen i den omgivande marken. Läs mer här.

Solhybrider ger mer värme och el än vanliga solpaneler

Mer värme och el jämfört med vanliga solpaneler.

Solhybriderna producerar värme dygnet runt, även när solen inte lyser. Borrhålen fungerar även som säsongslager – den värme som inte nyttjas under sommaren lagras och används under vintern. Tack vare att solhybriderna kyls ner med kall vätska från bergvärmepumpen produceras dessutom upp till 20% mer el jämfört med en vanlig solpanel. Läs mer här.

Häng med till bostadsrättsföreningen Källbyhus som med hjälp av solhybrider kunde återladda sina frusna bergvärmehål. Läs mer här.

Solhybrider på bostadsrättsföreningen Källbyhus
Solhybrider en energieffektiv, lönsam och klimatsmart lösning för större fastigheter.

Samsters unika solhybrider är framtidens energilösning för större fastigheter. Vår patentsökta solhybrid har en hög prestanda, är special-anpassad för värmepumpsdrift, kan kombineras med olika energilösningar och ger förutom sänkta energikostnader en mängd andra fördelar. Vi skräddarsyr alltid utifrån era behov och önskemål.

bottom of page