top of page
Solhybrider på Lundgrens Trädgårdar - för dig som producerar nya fastigheter

För dig som producerar nya fastigheter.

Oavsett om ni ska bygga nya fastigheter och vill ha en energieffektiv, lönsam och klimatsmart lösning – eller om ni vill minska energiförbrukningen och sänka energikostnaderna för er befintliga fastighet – är solhybrider ett utmärkt alternativ.

Borra färre hål på mindre yta vid installation av bergvärme.

Om ni väljer att installera solhybrider går det alldeles utmärkt att placera färre borrhål tätt i en lagerkonfiguration. Ni kan alltså borra för bergvärme trots att ni har en begränsad yta kring fastigheten. Ni behöver heller inte borra lika många hål, vilket innebär att ni dessutom sparar en rejäl slant.

Bygger ni nytt och vill borra för bergvärme, men har inte tillräckligt med plats kring fastigheten?

När man ska borra för bergvärme bör det inte vara mindre än tjugo meter mellan två borrhål enligt rekommendationer. Anledningen är att man inte ska kyla ner närliggande borrhål, vilket kan hända om hålen borras för tätt. Med solhybrider behöver ni inte tänka på det.

Så funkar det – solhybrider kopplade till ett borrhålslager.

Lösningen består av solhybrider kopplade till ett gemensamt borrhålslager och en värmepump. Solhybrider använder solvärme som skickas ner i borrhålet för att förse värmepumpen med värme och återladda borrhålet. Genom att tillföra värme tillbaka i borrhålet minskar temperatursänkningen i den omgivande marken. Det innebär att du inte kan kyla ner närliggande borrhål i området.

Solhybrider ger mer värme och el än vanliga solpaneler

Mer värme och el jämfört med vanliga solpaneler.

Solhybriderna producerar värme dygnet runt, även när solen inte lyser. Borrhålen fungerar även som säsongslager – den värme som inte nyttjas under sommaren lagras och används under vintern. Tack vare att solhybriderna kyls ner med kall vätska från bergvärmepumpen produceras dessutom upp till 20% mer el jämfört med en vanlig solpanel.

Följ med till Tornet Fastigheter! De använder numera solhybrider på alla sina nyproduktioner. Här berättar Henrik Oretorp om anläggningen på Lundgrens Trädgårdar i Halmstad.

Solhybrider en energieffektiv, lönsam och klimatsmart lösning för större fastigheter.

Samsters unika solhybrider är framtidens energilösning för större fastigheter. Vår patentsökta solhybrid har en hög prestanda, är special-anpassad för värmepumpsdrift, kan kombineras med olika energilösningar och ger förutom sänkta energikostnader en mängd andra fördelar. Vi skräddarsyr alltid utifrån era behov och önskemål.

bottom of page