MÖT EN SAMSTERIT

LINA FLYSJÖ

Lina är Samsters trainee, frillesåsaren som började säsonga i fjällen på vintern och på havet under sommaren för att sedan studera management av tillväxtbolag på Handels. När Lina inte analyserar Samsters utvecklingsmöjligheter utforskar hon gärna friluftslivet, helst en krispig och snöig vinterdag med skidor under fötterna. En bra start på morgonen börjar med Nyhetsmorgon och hennes dolda talang är en som vi alla önskar att vi hade.

 

Berätta om din roll på Samster?

Min roll är att som student inom management av tillväxtbolag studera och analysera utvecklingsmöjligheter för Samster. Det har lett till att jag just nu arbetar mycket med marknadsföring och employer branding.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Jag är på Samster två dagar i veckan och då brukar det finnas mycket att göra. Det kan vara allt ifrån att skriva inlägg till sociala medier och arbeta med Google Analytics till att fota kollegor och ta fram frågor till sådana här medarbetarintervjuer!

Din dolda talang är något vi alla önskar att vi hade, berätta?

Jag grym på att trolla fram en hel måltid när kylen är sådär tom och man tror att man inte har några ingredienser hemma. Om det nu kan räknas som talang!

Varför sökte du dig till Samster?

Samster är mitt partnerföretag genom magisterprogrammet Matix på Handels i Göteborg. Vi studenter fick intervjua ett gäng företag och därefter lista våra önskemål. Samster var mitt förstahandsval för att de verkade ha en sådan härlig företagskultur och för att det var ett spännande företag inom hållbarhet, vilket jag brinner för.

Du har en bakgrund som skidlärare. Vilka erfarenheter och lärdomar har du därifrån som bidragit till din roll på Samster?

Dagarna var alltid olika som skidlärare. Ibland gick allt som en dans på rosor och ibland hade man svårigheter att nå fram eller att hitta den där sista pusselbiten som kunde hjälpa eleven. Oavsett fanns alltid kollegorna där - peppade när det gick sämre och firade när det gick bättre. Det jag tagit med mig till Samster är att det är nyttigt att vara öppen och stötta varandra för att bli starkare tillsammans.

Vad ägnar du helst dina semesterdagar åt?

Typ vad som helst på fjäll! Vandring på sommaren och skidåkning på vintern. Gärna med så många nära och kära det går.

Vad är det bästa med Samster som arbetsplats?

Att det finns utrymme att utvecklas och att inspireras av varandra eftersom man jobbar ganska tätt tillsammans. Och den härliga öppna stämningen såklart!

Hur ser du på Samsters framtid?

Jag tycker att den ser lovande ut och det ska bli så roligt att få vara en del av den! Det finns bra potential i bolaget och nu börjar det komma in lite fler medarbetare, så det känns verkligen som att saker och ting gasar på nu.