Fördelar med solhybrider på fastigheter

Mer värme och el jämfört med vanliga solpaneler.

Mer värme och el jämfört med vanliga solpaneler.

Solhybriderna producerar värme dygnet runt, även när solen inte lyser. Borrhålen fungerar även som säsongslager – den värme som inte nyttjas under sommaren lagras och används under vintern. Tack vare att solhybriderna kyls ner med kall vätska från bergvärmepumpen produceras dessutom upp till 20% mer el jämfört med en vanlig solpanel.

Bygger ni nytt och vill borra för bergvärme, men har inte tillräckligt med plats kring fastigheten?

När man ska borra för bergvärme bör det inte vara mindre än tjugo meter mellan två borrhål enligt rekommendationer. Anledningen är att man inte ska kyla ner närliggande borrhål, vilket kan hända om hålen borras för tätt. Med solhybrider behöver ni inte tänka på det.

Borra färre hål på mindre yta vid nyinstallation av bergvärme.

Om ni väljer att installera solhybrider går det alldeles utmärkt att placera färre borrhål tätt i en lagerkonfiguration. Ni kan alltså borra för bergvärme trots att ni har en begränsad yta kring fastigheten. Ni behöver heller inte borra lika många hål, vilket innebär att ni dessutom sparar en rejäl slant.

Dålig uppvärmning av fastigheten på grund av att bergvärmehålet har blivit för kallt?

Om er fastighet ligger i ett område där det är borrat för bergvärme, och hålen ligger för tätt, kan de med tiden kyla av varandra. Det gör att värmeeffekten minskar. Ofta är rekommendationen att borra ett tilläggshål för att utvinna värmen. Med solhybrider slipper ni det.

Slipp borra ett tilläggshål när bergvärmehålet blivit för kallt.

Om ni väljer att installera solhybrider slipper ni borra ett tilläggshål. Att borra ett nytt hål kräver dessutom mer yta och är, inte minst, kostsamt. I stället kan ni lägga de pengarna på solhybrider – och få mer värme och el på köpet.

Dålig uppvärmning av fastigheten på grund av ett nytt bergvärmehål som redan havererat?

Installerade ni bergvärme för bara fem eller tio år sedan, men märker att den redan börjat förlora sin effekt? Det kan bero på att borrhålet dimensionerades fel från första början. Solhybrider kan vara en bättre lösning på problemet än att behöva borra igen.

Slipp borra ett tilläggshål när bergvärmehålet havererat.

Bergets temperatur kring borrhålen sjunker successivt. Det gör att mängden energi som kan tas ut minskar med åren – och om borrhålet dimensionerats fel och är för kort går det snabbare än vanligt. Med ett för kort borrhål kan man inte utnyttja värmepumpens fulla kapacitet. I stället får elpatronen jobba mer.

Det innebär att värmepumpen kör “med handbromsen i” och förbrukar mer el än vad som är nödvändigt. I stället för att borra ett tilläggshål – vilket är både kostsamt och kräver mer yta – kan solhybrider vara en bättre lösning.

Så funkar det – solhybrider ökar värmepumpens prestanda.

Solhybrider producerar solvärme som skickas ner i bergvärmehålet och värmer upp det så att ni kan utnyttja er nya värmepumps kapacitet till fullo. Ni slipper borra ett nytt hål och betala extra för elen från elpatronen.

Solhybrider – en energieffektiv, lönsam och klimatsmart lösning för större fastigheter.

Samsters unika solhybrider är framtidens energilösning för större fastigheter. Vår patentsökta solhybrid har en hög prestanda, är special-anpassad för värmepumpsdrift, kan kombineras med olika energilösningar och ger förutom sänkta energikostnader en mängd andra fördelar. Vi skräddarsyr alltid utifrån era behov och önskemål.

Låter det intressant? Kontakta oss.

Prata med en energiexpert