Hej villa och radhusägare! Vill ni sänka era energikostnader?

I en uppsjö av effektiva och klimatsmarta energilösningar står solhybrider ut från mängden. I kombination med bergvärme kan du sänka dina kostnader för både värme och el. En investering som ger god avkastning och lönar sig under många år framöver.

Hör av dig så bokar vi en gratis konsultation med någon av våra återförsäljare.

Prata med en energiexpert

Fördelar med att kombinera solenergi och bergvärme

Med solhybrider producerar du både egen el och värme med hjälp av energin från solen. Att kombinera egen solenergi med bergvärme gör dig hållbar året runt och du blir mindre beroende av växlande energipriser och energitillgång. En lösning med solhybrider och bergvärme ger dessutom upp till 20% bättre effekt på både solpaneler och värmepump.

Sänkt energikostnad

Kontroll & trygghet

Hållbar året runt

Villaägare - solhybridsinstallation

Peter i Onsala berättar om sin solhybridanläggning

Referens Villa Onsala
Så funkar det

Så funkar det

Fyll i ett intresseformulär så kontaktar vi eller någon av våra återförsäljare dig för en gratis konsultation. Vi kommer hem till dig och du får en offert. Efter godkänd offert går vi eller återförsäljaren vidare med installationen. När anläggningen är monterad och besiktigad lämnar vi över till dig. Därefter erbjuder vi och våra återförsäljare support för dig under anläggningens livstid.

Hör av dig så bokar vi en gratis konsultation med någon av våra återförsäljare.

Prata med en energiexpert
Solhybrider – en smart lösning för villaägare som ger mer värme och el

Solhybrider – en smart lösning för villaägare som ger mer värme och el

Du kan köpa vårt nyckelfärdiga villapaket som innehåller allt du behöver för att få din solhybrid på plats. Vi ordnar en professionell montör som kommer hem till dig och utför installationen. Lösningen är skalbar och kan skräddarsys efter dina behov.

 

Dags att byta bergvärmepump?

Förr eller senare är det dags att byta bergvärmepump. Men innan du gör det bör du ställa dig en viktig fråga: När borrades ditt bergvärmehål? Risken finns nämligen att din nya pump inte presterar på topp trots att den är sprillans ny.

Problemet med en ny värmepump i ett för kort bergvärmehål

Borrades ditt bergvärmehål för 15 eller 20 år sedan bör du kontrollera djupet på borrhålet eftersom hålen som borrades då vanligtvis inte gjordes lika djupa som de görs i dag. Förmodligen räckte djupet på borrhålet utmärkt för den värmepump som installerades då, men dagens värmepumpar är bättre och mer effektiva.

Med ett för kort borrhål kan man inte utnyttja en ny värmepumps fulla kapacitet. I stället får elpatronen jobba mer. Det innebär att värmepumpen kör “med handbromsen i” och förbrukar lika mycket el som innan du bytte pump. El som du alltså betalar för helt i onödan.

En lösning är att borra ett tilläggshål och på så sätt förlänga den befintliga hållängden, men det vill man helst undvika eftersom det innebär en stor kostnad och kräver mer yta.

Ett smartare alternativ – som ger dig mer värme och el under många år framöver – är solhybrider. En solhybrid värmer upp ditt bergvärmehål så att du kan utnyttja din nya värmepumps fulla kapacitet. Du slipper borra ett nytt hål och betala extra för elen från elpatronen. Solhybriden producerar värme dygnet runt, även när solen inte lyser. Dessutom får du hushållsel på köpet.

Nyss bytt bergvärmepump, men märker ingen skillnad?

Presterar din nya bergvärmepump inte riktigt så bra som du tänkt dig? Kanske har du fått höra att din nya pump kommer att anpassa sig efter ditt bergvärmehål. Det är tyvärr inte hela sanningen.

Din nya bergvärmepump anpassar sig inte efter ditt hål

Ett sådant påstående betyder att din nya bergvärmepump kommer “anpassar” sig genom att inte använda sin fulla kapacitet. Det kommer gå åt lika mycket el nu som innan du bytte ut din gamla pump. I stället måste elpatronen gå in och jobba.

Sanningen är den att ditt hål är för kort. Men vad är då vitsen med att investera i en helt ny bergvärmepump? Och betyder det att man måste borra igen och avsätta mer yta?

Nej, inte nödvändigtvis. Som tur är går det att rädda ditt gamla bergvärmehål. Genom att använda solhybrider kan du värma upp hålet så att du kan utnyttja din nya värmepumps fulla kapacitet. Elpatronen slipper gå in och jobba extra för att kompensera för det för korta hålet och du slipper betala extra för den elen. Solhybriden producerar värme dygnet runt, även när solen inte lyser. Dessutom får du hushållsel på köpet.

Har ditt gamla bergvärmehål blivit för kallt?

Har ditt gamla bergvärmehål blivit för kallt?

Det kan hända om du bor i ett äldre villaområde där många grannar borrat för bergvärme och hålen ligger för tätt. Då kan nämligen borrhålen kyla av varandra. Men det finns en lösning.

När borrhålen sitter för tätt och ditt bergvärmehål drabbats

När ett bergvärmehål blivit för kallt rekommenderas ibland att borra ett tilläggshål för att förlänga den befintliga hållängden och utvinna värmen. Men eftersom borrhålen redan sitter för tätt i ditt villaområde är chansen för att det finns tillräckligt med plats för att borra ett nytt hål förmodligen inte så stor.

Man skulle kunna tro att du sitter i en rävsax här. Men det finns en lösning – ett smartare alternativ – som ger dig mer värme och el för pengarna. Nämligen solhybrider.

Solhybrider producerar solvärme som skickas ner i ditt borrhål för att förse värmepumpen och återladda borrhålet. Genom att tillföra värme tillbaka i borrhålet minskar temperatursänkningen i den omgivande marken. Solhybriden producerar värme dygnet runt, även när solen inte lyser. Dessutom får du hushållsel på köpet.

Har ditt nya bergvärmehål redan havererat?

Installerade du bergvärme för bara fem eller tio år sedan, men märker att den redan börjat förlora sin effekt? Det kan bero på att borrhålet dimensionerades fel från första början. Men lugn, du behöver inte nödvändigtvis borra igen.

När ett bergvärmehål dimensionerats fel från första början

Bergets temperatur kring ett borrhålen sjunker successivt. Det gör att mängden energi som kan tas ut minskar med åren – om borrhålet dimensionerats fel och är för kort. Med ett för kort borrhål kan man inte utnyttja värmepumpens fulla kapacitet. I stället får elpatronen jobba mer. Det innebär att värmepumpen kör “med handbromsen i” och förbrukar mer el än vad som är nödvändigt.

I stället för att borra ett tilläggshål – vilket innebär en stor kostnad och kräver mer yta – finns ett smartare alternativ, som dessutom ger dig mer värme och el under många år framöver, nämligen solhybrider.

En solhybrid värmer upp ditt bergvärmehål så att du kan utnyttja din nya värmepumps kapacitet till fullo. Du slipper borra ett nytt hål och betala extra för elen från elpatronen. Solhybriden producerar värme dygnet runt, även när solen inte lyser. Dessutom får du hushållsel på köpet.

Vill du borra för bergvärme, men får inte tillstånd?

Har du ansökt om tillstånd för att borra för bergvärme, men fått avslag för att avståndet mellan ditt planerade borrhål och din grannes borrhål är för kort? Det behöver inte vara så.

Ny innovativ teknik för klimatsmarta energilösningar

Ny innovativ teknik för klimatsmarta energilösningar

När man ska borra nytt hål för bergvärme får det inte vara mindre än tjugo meter mellan två borrhål enligt rekommendationer. Anledningen är att du inte får kyla ner din grannes hål vilket kan hända om man borrar för tätt. Är avståndet för litet får du inte tillstånd att borra.

Men under de senaste åren har det kommit ny innovativ teknik som kräver ändring av dessa rekommendationer. Solhybrider är en sådan teknik.

Solhybrider använder solvärme som skickas ner i borrhålet för att förse värmepumpen med värme och återladda borrhålet. Genom att tillföra värme tillbaka i borrhålet minskar temperatursänkningen i den omgivande marken. Det innebär att du inte kan kyla ner din grannes hål. Det är bara en av många fördelar med solhybrider.

7 fördelar med solhybrider

Solhybrider ger god avkastning under många år framöver

Du får bättre prestanda på din värmepump

Du får mer el jämfört med en vanlig solpanel

Livslängden på både solpanel och värmepump ökar

Du kan rädda ditt gamla bergvärmehål och slipper borra nytt

Lösningen är skalbar och kan skräddarsys efter dina behov

Solhybrider är en miljövänlig energilösning

Läs mer om fördelarna här

Solhybrider

Hör av dig så bokar vi en gratis konsultation med någon av våra återförsäljare.

Prata med en energiexpert