Samsters villapaket - En paketlösning för dig som villaägare

Hej villaägare! Vi på Samster har utvecklat tre färdigdimensionerade villapaket. Detta för att göra det enklare för dig att uppskatta hur många solhybrider du kan tänkas behöva, och samtidigt ge dig en prisindikation på vad våra solhybrider kostar.

Är du intresserad av vårt villapaket?

Fyll i formuläret så kontaktar vi eller någon av våra återförsäljare dig!

Prata med en energiexpert

Villapaketen

Vi på Samster har tagit fram tre färdigdimensionerade villapaket som är anpassade för att möta din villas och bergvärmes specifika behov. Vårt mål är att förenkla processen för dig som villaägare när det gäller att bedöma hur många solhybrider (PVT) du kan tänkas behöva, samt ge dig en transparent kostnadsuppskattning, beroende på din villas storlek och din bergvärmepumps kapacitet.

Vad ingår i villapaketen?

Beroende på vilket av våra villapaket du väljer, medföljer 6, 8 eller 10 solhybrider, tillsammans med en materialsats för installation. I tabellen nedan detaljerar vi exakt vad som ingår i de olika paketlösningarna samt det rekommenderade slutkundspriset.

Villapaket - Solhybrider pris

Guide för val av villapaket

Villapaketen är skräddarsydda utefter din uppvärmda boyta samt din bergvärmepumps specifikation och kapacitet. Här nedan är en fingervisning till vilken paketlösning som är mest lämplig för din villa och värmepump:

  1. Villapaket 6 st solhybrider (PVT) – lämpligt för villor med en uppvärmd boyta på mindre än 200 m² och som har en bergvärmepump med en kapacitet på upp till 8 kW.
  2. Villapaket 8 st solhybrider (PVT) – lämpligt för villor med en uppvärmd boyta på 200 – 300 m² och som har en bergvärmepump med en kapacitet på upp till 8 – 10 kW.
  3. Villapaket 10 st solhybrider (PVT) – lämpligt för villor med en uppvärmd boyta på 200 – 300 m² och som har en bergvärmepump med en kapacitet på upp till 10 – 16 kW.

Grönt skatteavdrag 2024 – vad gäller?

Vid installation av våra solhybrider, utförda av våra återförsäljare, har du som privatperson rätt till 20% grönt skatteavdrag för samtliga installationskostnader. Läs mer om grönt skatteavdrag här.

Våra återförsäljare och samarbetspartners

Upptäck våra återförsäljare nära dig.

Klicka här

7 fördelar med solhybrider

Du får både värme och el

Den främsta fördelen med solhybrider är att de producerar både värme och el. Det är en smart och långsiktig investering som ger god avkastning från det att solhybriderna installeras och minst 25 år framåt.

Bättre prestanda på din värmepump

Med solhybrider får du upp till 20% bättre prestanda på din värmepump. Eftersom solhybriderna värmer upp ditt bergvärmehål kan du utnyttja din värmepumps fulla kapacitet. Det innebär att du får mer värme för pengarna.

Mer el jämfört med en vanlig solpanel

En vanlig solpanel får sämre verkningsgrad med ökad temperatur och producerar därmed mindre el. Eftersom solhybrider kyls ner producerar de upp till 20% mer el jämfört med en vanlig solpanel.

Ökad livslängd på solpanel och pump

Med solhybrider ökar du livslängden på både din solpanel och värmepump. Den lägre temperaturen på vätskan från berget minskar slitaget på panelen och den högre temperaturen på vätskan från panelen minskar slitaget på pumpen.

Rädda ditt gamla bergvärmehål

Med solhybrider kan du rädda ditt gamla bergvärmehål om det havererat eller blivit för kallt. Värmen från solhybriden används för att värma upp hålet igen och du slipper borra nytt.

Utmärkt för energioptimering

Solhybrider är ett utmärkt koncept för energioptimering oavsett om det gäller ditt eget hus eller större fastigheter såsom flerbostadshus eller hotell. Lösningen är skalbar och kan skräddarsys efter dina behov.

Solhybrider är framtidens energilösning

Både solenergi och geoenergi är förnyelsebara och miljövänliga energikällor. Genom att välja solhybrider bidrar du till en grönare planet och banar vägen för en hållbar framtid.

Är du intresserad av vårt villapaket?

Fyll i formuläret så kontaktar vi eller någon av våra återförsäljare dig!

Prata med en energiexpert