Samsterit Jon

Möt en Samsterit – Jon Karlsen

Jon är en av Samsters projekterare, den halvnorska värmlänning som efter några års jobb i Norge började jag läsa energi- och miljöteknik på Karlstads Universitet. Jon älskar att snooza på mornarna, äger helst de ljusblå gatorna i Monopol och hans dolda talang kräver fingerfärdighet. När han är ledig sticker han gärna ut och fiskar, tar en öl med polarna, spelar TV-spel eller så blir det en tur till grannlandet Norge. På vardagarna däremot är Jon en fena på att designa anläggningar, dimensionera komponenter och göra energianalyser.

Berätta om din roll på Samster?

Jag är en del av projekteringen och produktutvecklingen där jag designar anläggningar, dimensionerar komponenter och gör energianalyser.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

I dagsläget sitter jag främst och räknar i olika beräkningsprogram och deltar i möten.

Din dolda talang kräver fingerfärdighet. Berätta?

Ja, jag spelar elgitarr.

Varför sökte du dig till Samster?

Jag vill arbeta med hållbara energisystem och då är Samster rätt plats att jobba på. Jag fick först kontakt med Samster genom mitt examensarbete och blev intresserad av deras innovativa energilösningar. När jag sedan blev erbjuden en tjänst tog jag den direkt.

Du har en bakgrund som lagerarbetare.  Vilka erfarenheter och lärdomar har du därifrån som bidragit till din roll på Samster?

På lagret fanns många trevliga kollegor och känslan att man var en del av ett team. Jag insåg att ett bra samarbete oavsett arbetsform är bland det viktigaste på en arbetsplats, både för individen och företaget. Den här erfarenheten tar jag med mig till Samster.

Vad ägnar du helst dina semesterdagar åt?

Jag ägnar helst mina lediga dagar åt att spela TV-spel, fiska och slappa. En öl eller två med kompisarna är inte helt fel.

Vad är det bästa med Samster som arbetsplats?

Det bästa med Samster som arbetsplats är att det är utvecklande, spännande och familjär.

Hur ser du på Samsters framtid?

Jag tror att Samsters framtid är ljus. Det finns ett allt större intresse för energieffektivisering och solenergi. Med Samsters energilösningar kan man spara pengar och samtidigt minska klimatbelastningen. Det är ett vinnande koncept.