Samsterit Jonas

Möt en Samsterit – Jonas Qvarfordt

Jonas är en av Samsters projekterare, norrlänningen som efter 10 år i Stockholm bytte saltvatten mot sötvatten och flyttade till Karlstad i Värmland. Medan Jonas gillar att planera på jobbet är han gärna spontan på fritiden. Då fylls dagarna av mat, musik, teknik, friluftsliv, motorcyklar och brädsport. Jonas föredrar semla framför kanelbulle och har en dold talang som kräver flyt. När han inte sysslar med projektering och utveckling spenderar han sina semesterdagar åt att sola, bada och äta, gärna vid en insjö i den norrländska hemmatrakten.

Samsterit Jonas

Berätta om din roll på Samster?

Min roll på Samster involverar projektering och utveckling av projekteringsrutiner för marknadsfärdiga produkter samt utveckling av framtida produkter.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

En vanlig arbetsdag tillbringar jag oftast på kontoret. Den börjar med en genomgång av mailkorg och projektplaneringsprogram. Efter det räknar jag på och planerar för tilltänkta installationer eller nya produkter.

Du har en dold talang som kräver flyt?

Ja, jag är halvskaplig på flytspackling.

Varför sökte du dig till Samster?

Jag sökte mig till Samster på grund av möjlighet att få arbeta med nya tekniska lösningar som bidrar till hållbara energisystem.

Du har har en bakgrund som mekaniker och pilot. Vilka erfarenheter och lärdomar har du därifrån som bidragit till din roll på Samster?

Arbetet som mekaniker tror jag hjälper mig att beskriva en teknisk installation och på så vis underlätta arbetet för en montör. Från flyget tar jag med mig vikten av att samla in relevant information för att utföra jobbet och att ha en reservplan om förutsättningarna förändras.

Vad ägnar du helst dina semesterdagar åt?

Sola, bada och äta, gärna vid en insjö i södra Norrland.

Vad är det bästa med Samster som arbetsplats?

Det bästa med Samster som arbetsplats är att det är utmanande, lärorikt och kul.

Hur ser du på Samsters framtid?

Jag tror att Samster har stor potential i framtiden.