Samsterit Lina

Möt en Samsterit – Lina Flysjö

Lina är Samsters marknadsförare, frillesåsaren som började säsonga i fjällen på vintern och på havet under sommaren för att sedan studera management av tillväxtbolag på Handels. När Lina inte jobbar med att kommunicera Samsters budskap utforskar hon gärna friluftslivet, helst en krispig och snöig vinterdag med skidor under fötterna. En bra start på morgonen börjar med Nyhetsmorgon och hennes dolda talang är en som vi alla önskar att vi hade.

Samsterit Lina Flysjö

Berätta om din roll på Samster?

Min roll innebär att jag sköter marknadsföring och kommunikation här på Samster. Jag jobbar både med att få ut budskapet om Samsters lösningar såväl som att förmedla våra visioner och hur det är att jobba här.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Dagarna kan se väldigt olika ut men veckan startar alltid med ett måndagsmöte där vi alla går igenom vad som skett det senaste och vad vi alla har framför oss i veckan. Därefter blir det en dag fylld med varierade arbetsuppgifter. Det kan vara allt ifrån att jobba med sociala medier och Google till att fota kollegor och ta fram frågor till sådana här medarbetarintervjuer!

Din dolda talang är något vi alla önskar att vi hade, berätta?

Jag grym på att trolla fram en hel måltid när kylen är sådär tom och man tror att man inte har några ingredienser hemma. Om det nu kan räknas som talang!

Varför sökte du dig till Samster?

Samster var mitt partnerföretag genom magisterprogrammet Matix på Handels i Göteborg. Vi studenter fick intervjua ett gäng företag och därefter lista våra önskemål. Samster var mitt förstahandsval för att de verkade ha en sådan härlig företagskultur och för att det var ett spännande företag inom hållbarhet, vilket jag brinner för. Eftersom jag trivts så bra här på Samster tvekade jag inte när jag tackade ja till en heltidsanställning direkt efter examen.

Du har en bakgrund som skidlärare. Vilka erfarenheter och lärdomar har du därifrån som bidragit till din roll på Samster?

Dagarna var alltid olika som skidlärare. Ibland gick allt som en dans på rosor och ibland hade man svårigheter att nå fram eller att hitta den där sista pusselbiten som kunde hjälpa eleven. Oavsett fanns alltid kollegorna där – peppade när det gick sämre och firade när det gick bättre. Det jag tagit med mig till Samster är att det är nyttigt att vara öppen och stötta varandra för att bli starkare tillsammans.

Vad ägnar du helst dina semesterdagar åt?

Typ vad som helst på fjäll! Vandring på sommaren och skidåkning på vintern. Gärna med så många nära och kära det går.

Vad är det bästa med Samster som arbetsplats?

Att det finns utrymme att utvecklas och att inspireras av varandra eftersom man jobbar ganska tätt tillsammans. Och den härliga öppna stämningen såklart!

Hur ser du på Samsters framtid?

Jag tycker att den ser lovande ut och det ska bli så roligt att få vara en del av den! Det finns bra potential i bolaget och nu börjar det komma in lite fler medarbetare, så det känns verkligen som att saker och ting gasar på nu.