Samsterit Vilhelm

Möt en Samsterit – Vilhelm Steier

Ville utgör ena halvan av Samsters grundarduo, Åsabon som jobbat med energisystem hela sitt liv och fick Samsters solhybrid att bli verklighet. Ville börjar helst sin morgon med fröknäcke och älskar att springa och simma. Hans dolda talang låter som musik för öronen och umgås gör han helst med sin fru och fyra barn. Med inställningen att det ska vara kul att gå till jobbet är det ingen skräll att Ville skapat ett företag där nya idéer får ta stor plats.

Samsterit Vilhelm

Berätta om din roll på Samster?

Jag är med och tar fram nya produkter, jobbar med projektledning vid installationer, projekterar system och ritar mycket i Auto Cad.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Efter att jag kört ungarna till dagis brukar jag engagera mig i något av våra projekt eller någon produktframtagning. Eller så sitter jag med någon projektering på kontoret eller hemma. Det blir även en hel del platsbesök ute hos kunder och leverantörer.

Din dolda talang låter som musik för öronen, berätta?

Jag spelar gitarr och bas.

Du är en av Samsters grundare. Hur gick det egentligen till när företaget bildades?

Samster bildades hösten 2013 efter att jag och Kent ätit lunch på Aquarelle några gånger och snackat energi och energisystem. Vi blev taggade på att testa vårt eget nya energisystem och hittade en potentiell kund som var villig att ställa upp som försökskanin. Kunden köpte tre system av oss den hösten.

Anledningen till att vi startade Samster var att vi var sugna på att vidareutveckla marknaden och göra ett grönt avtryck i världen. Solhybridens uppkomst är ganska enkel. Det är dyrt att borra energibrunnar. Går det att rädda ett illa tilltufsat energihål eller spara in på borrmetrar, så gör vi det.

Från början bestod vår lösning bara en slang som samlade in energi och vanliga solpaneler vid sidan av som tillverkade el. Steget att slå ihop de två var ganska enkelt och det visade sig att produkten blev bättre än vad vi tänkt oss från början.

Du har lång erfarenhet av energisystem och värmepumpar. Vilka erfarenheter och lärdomar har bidragit till din roll på Samster?

Jag har alltid jobbat med energisystem i eget bolag. Byggt och installerat värmepumpar, dragit rör och bränt mig på svetsen. Det har varit givande när vi gjort egna projekt i Samster och vid prototypframtagning.

Vad ägnar du helst dina semesterdagar åt?

Helt klart tillsammans med familjen – hemma, på resande fot eller i sommarstugan.

Vad är det bästa med Samster som arbetsplats?

Samster är ett företag som arbetar för en bättre miljö. Vägen dit är kantad av nya idéer och oprövade lösningar. Att jobba på Samster är att tänka utanför boxen. Det är både spännande och roligt.

Hur ser du på Samsters framtid?

Jag hoppas, vill och tror att Samster kommer att vara ett företag som de flesta på något sätt känner till. Jag vill också att Samster ska vara med och göra ett stort avtryck på världsmarknaden vad gäller energibiten. I framtiden kommer vi att ha ett stort utbud av produkter för energibesparing som konsumenter kommer att kasta sig över. Jag ser också att företaget fortsätter att växa, kanske inte bara i Sverige. Samster ska vara en attraktiv arbetsplats med fortsatt stort utrymme för nya idéer. Det ska vara roligt att gå till jobbet.